Skip to main content

12 ΓΕΝΑΡΗ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 - 15:00

3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (από 12:00 έως 15:00)

 

Αγία Παρασκευή 11/01/2018

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και συμμετέχει στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που επιδεινώνει την κατάσταση στην ήδη χειμαζόμενη κοινωνία από τα συνεχή μέτρα των μνημονίων και για την αφαίμαξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

 

Κανένα σωματείο μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν εμπίπτει στις διατάξεις αυτού του νόμου, όμως συμπαραστεκόμαστε και είμαστε αλληλέγγυοι στο κύτταρο του συνδικαλισμού, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αρχίσει το «ξήλωμα του πουλόβερ» γιατί αύριο θα επεκταθεί, επειδή τα κοράκια δανειστές δε θέλουν αντιδράσεις.

 

Απαιτούμε την διασφάλιση του Ν.1264 ακόμα περισσότερο τώρα και όχι την αποψίλωσή του και την αντισυνδικαλιστική κατάθεση νόμων και τροπολογιών που καταργούν τη συνδικαλιστική δράση στα πρωτοβάθμια σωματεία.

 

Απαιτούμε τη στήριξη του ΟΜΕΔ, του ΣΕΠΕ και όλων των «εργαλείων», ώστε αυτά να γίνουν συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης.

 

Απαιτούμε τη μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που κόβει οικογενειακά επιδόματα στις 3τεκνες οικογένειες, δίνει το δικαίωμα με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να χαθεί η πρώτη κατοικία από τα λαϊκά στρώματα και μεταφέρει στο υπερταμείο τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια !

 

Η κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα θα αντισταθεί στους νόμους και τις επιταγές των αρπακτικών της Τρόικας.

 

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος, όμως ο κυρίαρχος λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο.

 

Καλούμε όλους στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018 στις 17:00 στο Σύνταγμα και σε κάθε συλλαλητήριο που γίνεται ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, στην κατεδάφιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.