ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 14:29

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 25/5/2018

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κόντρα στη νεοφιλελεύθερη αυταπάτη του καπιταλισμού, πως  η  μάχη μεταξύ των τάξεων τέλειωσε, συνεχίζει μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε  μισάνθρωπη  εφαρμογή  του κατάπτυστου δόγματος “there is not alternative” (δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), καταδεικνύοντας σε όλους πως  όχι μόνο δεν «τέλειωσε η μάχη  των τάξεων»  αλλά αντίθετα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Για μας υπάρχει «εναλλακτική λύση» και αυτή είναι η ανατροπή κάθε αντεργατικής, αντιλαϊκής και μισάνθρωπης μνημονιακής «επιταγής». Μια ανατροπή  που φυσικά  δεν θα γίνει «αυτόματα» και «από μόνη της», αλλά μέσα από αγώνες και μάχες που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας.

Στα πλαίσια αυτών των θεμελιωδών αιτημάτων, συμμετέχουμε στην  24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση από τις 06.00π.μ  της Τετάρτης 30/5/2018  έως τις 06.00π.μ της Πέμπτης 31/5/2018.

Πέραν όμως αυτού του γενικού πλαισίου των διεκδικήσεων, θέτουμε ειδικότερα για την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ΜΜΕ  τα δικά μας  αιτήματα και γι’ αυτό:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

* Την υπογραφή και την προστασία μέσα από τη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναφορά του Ν.1876/90 για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.

* Προσλήψεις προσωπικού στην ΕΡΤ, ώστε να πάψουν επιτέλους να καλύπτονται τα οργανικά κενά και οι εξ αυτών επιτακτικές λειτουργικές της ανάγκες, με ακριβοπληρωμένες «παροχές» υπηρεσιών και «ενοικιάσεις εργαζομένων» από τις γαλέρες των εργολάβων.

* Ίση και ίδια μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ που θα αποκαταστήσει το δίκιο και θα  κόψει τη …φόρα  σε όσους θέλουν να  μας διχάσουν χωρίζοντας μας σε «πατρίκιους» και «πληβείους».

*Να εφαρμοστούν και στα ιδιωτικά ΜΜΕ  οι νόμοι και το Σύνταγμα, ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος στην ανομία και στην αυθαιρεσία  των  καναλαρχών. Αυτών δηλαδή των «βαρώνων»  της μιντιοκρατίας, που μη έχοντας πλέον τις «εύνοιες» του παρελθόντος, κάνουν «οικονομίες κλίμακας» στις πλάτες των εργαζόμενων, στέλνοντας άλλους στον  «Καιάδα» της ανεργίας, άλλους στην ομηρία της απλήρωτης εργασίας και άλλους στην «εξορία» του εργασιακού μεσαίωνα όπου κυριαρχεί η απόλυτη απουσία εργασιακών δικαιωμάτων, η εκμετάλλευση, η απαξίωση  της επαγγελματικής επάρκειας - αξιοπρέπειας, και η εργοδοτική τυραννία .

Την Τετάρτη 30/05/2018, θα ενώσουμε τη φωνή μας με τις φωνές και των άλλων απεργών σε όλη την Ελλάδα για να βροντοφωνάξουμε και πάλι, πως ο εργάτης  δεν είναι ένα φτωχό και εξαθλιωμένο χωρίς δικαιώματα «κορόιδο», αλλά ένας αγωνιστής που ξέρει να παλεύει για το δίκιο του μαζικά και να κερδίζει.

Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11:00.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 14:30
 

Web Hosting by ibiscus