ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Αγ. Παρασκευή, 01-07-2010

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. όχι μόνον από χρέος αλλά και με τη θέλησή που τη διακρίνει, πάντα αγωνίζεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των εργαζομένων, πόσο μάλλον των συμβασιούχων.

Γι’ αυτό το Δεκέμβριο του 2009 στα πλαίσια της Επιτροπής του άρθρου 3, ψύχραιμα και ανυποχώρητα ζητήσαμε την άμεση κατάργηση κάθε μορφής ομηρίας και την ανανέωση όλων των συμβάσεων των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, μέχρι τη θεσμοθέτηση των θέσεων και του αδιάβλητου τρόπου επιλογής για τη μονιμοποίησή τους.

Γι’ αυτό καταδικάζαμε και καταδικάζουμε τις υπέρογκες αμοιβές των αρεστών πέρα και έξω από κάθε λογική και έννοια ανταπόδοσης.

Γι’ αυτό και αρνηθήκαμε την ανανέωση συμβάσεων στους συνταξιούχους απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Γι’ αυτό κάναμε επαφές, πιέζοντας όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να δοθεί λύση. Μετά από συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ντόλιο προτείναμε τη λύση. Η λύση όμως που τελικά θα εφαρμοσθεί είναι μέρος της λύσης που προτείναμε και γι’ αυτό διαφωνούμε.

Γι’ αυτό και ζητήσαμε την επέκταση του άρθρου 7 παρ. 3 του Γ.Κ.Π. της ΕΡΤ έτσι ώστε όλες ανεξαιρέτως οι ειδικότητες, που υπηρετούν σήμερα στην ΕΡΤ, να τακτικοποιηθούν με ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα. Την κατάθεση εντός τρίμηνου Νομοσχεδίου, που να τους τακτικοποιεί και να καταργεί οριστικά τις συμβάσεις ομηρίας και την κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος, που ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού και να κατοχυρώνει τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους με προσλήψεις μέσω Α.Σ.Ε.Π. και Ν3812/09.

Γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην πιο αιχμηρή τηλεοπτικά περίοδο - λόγω μουντιάλ - για την ΕΡΤ, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων καταδικάζοντας ταυτόχρονα την αποχή και τους απεργοσπάστες.

Γι’ αυτό στην κάρτα που πρόβαλε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της απεργίας, συμφωνήθηκε μεταξύ Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. & Διοίκησης για πρώτη φορά !!!, ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει και το καυτό αίτημα της τακτικοποίησής τους.

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. με την παρουσία της στις Επιτροπές, κυρίως σ’ αυτή του  άρθρου 3, εγγυάται τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ – όχι όπως κάποιοι σημερινοί υποστηρικτές και χτεσινοί κατήγοροι, που κοροϊδεύουν ότι τάχα έχουν αλλάξει θέση, ενώ δεν υπάρχει καταγεγραμμένη πουθενά η θέση τους ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ας μας δείξουν έστω και ένα πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 3, που λέει το αντίθετο. Όλα αυτά τα χρόνια οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας υπέγραφαν ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι είναι εργολάβοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ είναι διαρκής και η μορφή των κινητοποιήσεων, που επιλέγεται, είναι χρήσιμο να συγκλίνει στο κοινό συμφέρον για τη νικηφόρα εξέλιξη και να μην αντιβαίνει τους κανόνες λειτουργίας της εταιρείας από τη μία και να σέβεται τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων για να μην υπάρχουν στείρες αντιπαραθέσεις ώστε να διασφαλίζεται η ενότητα από την άλλη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ είναι διαρκής και συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση. Η Διοίκηση της ΕΡΤ να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να συνεχίσει όπως μέχρι σήμερα πράττει, ώστε κι αυτή να συμβάλει για να δοθεί η νόμιμη-δίκαιη λύση.

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. είναι παρούσα και μέχρι τέλους θα διεκδικεί ακόμα και το αυτονόητο, που μερικοί κάνουν ότι ξεχνούν, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας.