ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αγία Παρασκευή 15-04-2016

Κάλεσμα σε σύσκεψη για τους πρόσφυγες

Πέμπτη 21 Απρίλη, 7μμ, Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αποτελεί συνέχεια των ρατσιστικών πολιτικών που έχουν επικρατήσει στις κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης με το κλείσιμο των συνόρων, το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης, την νομιμοποίηση απελάσεων. Ήδη οι πρώτες εικόνες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, με τη μεταφορά στη Τουρκία προσφύγων δεμένων με χειροπέδες, με τη μετατροπή των κέντρων φιλοξενίας σε κέντρων κράτησης, δείχνει τι σημαίνει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης , κανένα ίχνος ευαισθησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες δράσης των συνδικάτων, των κινήσεων ώστε να σπάσουμε στη πράξη την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Με την δράση για να ανοίξουν χώροι φιλοξενίας μέσα στις πόλεις μας, για να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τώρα, για να ανοίξουν τα νοσοκομεία τις δομές τους, για να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση και να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού και όχι να υποβαθμιστεί η αλληλεγγύη στα χέρια των ΜΚΟ και των πακέτων της ΕΕ.

Καλούμε τα σωματεία, τις δημοτικές παρατάξεις, τις ενώσεις γονέων, τους φορείς και τις συλλογικότητες των γειτονιών της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, του Χολαργού, του Γέρακα και κάθε ενεργού πολίτη, σε κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 21 Απρίλη στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής για την οργάνωση αυτών των πρωτοβουλιών.