ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PDF Print E-mail
Written by Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   
Friday, 18 October 2019 14:05

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

 

Πριν από δύο μήνες, η επιτροπή του άρθρου 15 εκχώρησε το δικαίωμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στη «σύμπραξη» των τριών σωματείων ΕΕΕ, ΠΑΣΥΜΗΤΕ και ΣΕΚΟΧΕΡΤ και όχι στην ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία υπέγραφε έως σήμερα. Την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση ζήτησε από τη «σύμπραξη» να ορίσει εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που μέχρι πρότινος όριζε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Πρόκειται μια ευθεία παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης της ΝΔ με τα δικαστήρια που έχουν στην υπηρεσία τους, στα εσωτερικά των Συνδικάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει τον συνδικαλισμό που τους ενοχλεί.

Πριν λίγους μήνες στην COSCO τα αφεντικά με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και την ανοχή της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν στην δημιουργία ενός «νέου σωματείου» για να στερήσουν τη δύναμη από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που έκανε την μεγάλη απεργία πριν από ένα χρόνο και κέρδισε τα ΒΑΕ για τους Λιμενεργάτες. Αυτό το εργοδοτικό σωματείο αναγνώρισαν τα δικαστήρια ως «αντιπροσωπευτικό» και υπόγραψαν τα αφεντικά μαζί του μια σύμβαση που κυριολεκτικά ξεπουλάει όλα τα δικαιώματα των λιμενεργατών στα αφεντικά της COSCO. Είναι γενικευμένες οι εργοδοτικές και κρατικές παρεμβάσεις στα συνδικάτα τα τελευταία χρόνια. Στο ΕΚΑ διόρισαν διοίκηση πριν από δύο χρόνια, στην ΓΣΕΕ με αφορμή την χυδαία στάση της ηγεσίας  της ΓΣΕΕ διόρισαν διοίκηση, το ίδιο και στην ΟΙΥΕ.

Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν τώρα στην ΕΡΤ, βάζοντας στο ρόλο του «λαγού» την ΕΕΕ, τον ΠΑΣΗΜΥΤΕ και το ΣΕΚΟΧΕΡΤ.

Στόχος τους είναι το χτύπημα του συνδικαλισμού στην ΕΡΤ για να μπορέσει η ΝΔ και η νέα διοίκηση της εταιρείας να περάσουν όλα τα μέτρα που έχουν στόχο χωρίς εμπόδιο. Τη μη εφαρμογή της ΚΥΑ,  τη συρρίκνωση της ΕΡΤ και των υπηρεσιών της, τη γενίκευση των εργολαβιών και των εξωτερικών παραγωγών κλπ. Και πάνω απ όλα η Δεξιά δεν ξεχνάει ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην ήττα των Σαμαροβενιζέλων και θέλουν να εξασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη που έχει βάλει μπροστά να τσακίσει ότι έχει απομείνει από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

Όσες αποφάσεις κι αν να βγάλουν από τα δικαστήρια, η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας και στους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας. Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε γιατί ξέρουμε ότι η δύναμη είναι στην συλλογικότητα μας και στην οργάνωσή μας.

Χρειάζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ να βάλει μπροστά τις μηχανές με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις και να ξεκινήσουμε τον απεργιακό αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή της ΚΥΑ. Και την ίδια ώρα να ενημερώσουμε όλο το εργατικό κίνημα για το κυβερνητικό πραξικόπημα σε βάρος του Συνδικαλισμού στην ΕΡΤ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

 

 

 

Όλοι ξέρουμε ότι η ΕΕΕ από την ημέρα της δημιουργίας της, είχε ένα μοναδικό στόχο.

Με πρόσχημα την επίθεση «στον Καλφαγιάννη και την τακτική του» να χτυπήσει το συνδικαλισμό στην ΕΡΤ.

Το συνδικαλισμό που αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν προσπάθησαν  το 2013 να ρίξουν μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά και στην συνέχεια όταν προσπάθησαν να μας σιγήσουν.

Δεν τα κατάφεραν.

Κερδίσαμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τα τελευταία χρόνια δίνουμε μάχες για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια.

Άλλοτε πετυχημένες, όπως για παράδειγμα το πέταγμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έξω από τις τηλεοπτικές συχνότητες, άλλοτε με λιγότερη επιτυχία.

Όμως πάντοτε παλεύοντας συλλογικά συντεταγμένα με τα συνδικάτα μας όπως κάναμε τόσα χρόνια.

Αυτό είναι που προσπαθούν να σπάσουν και όχι «το σύστημα Καλφαγιάννη».

Last Updated on Friday, 18 October 2019 14:13
 

Web Hosting by ibiscus