ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ALTER PDF Print E-mail
Written by Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
Wednesday, 23 March 2011 11:14

Στις 2/2/2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. συνεδρίασε και ομόφωνα αποφάσισε και ενέκρινε την κήρυξη απεργίας του σωματείου των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, για το χρονικό διάστημα από τις 7μμ της Δευτέρας 21/3/2011, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 27/3/2011.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους εργαζόμενους στην απεργιακή κινητοποίηση, ήταν η μη καταβολή και η μη εξόφληση εκ μέρους της διοίκησης του ALTER, των δεδουλευμένων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011.

Στην κήρυξη της απεργίας για αυτό το καθόλα δίκαιο αίτημα, η εργοδοσία του ALTER, απάντησε με αγωγή κατά των εργαζομένων.

Η αγωγή δικάστηκε στις 22/3/2011 και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που επιβάλλει ο νόμος ώστε η απεργία να είναι νόμιμη, κηρύσσοντάς την παράνομη.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε παρά να υπακούσουμε και να ευθυγραμμιστούμε με την δικαστική απόφαση, αναστέλλοντας την απεργία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να επανέλθουμε με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού το αίτημά μας είναι απόλυτα δίκαιο και βασίζεται στην αναντίρρητη και κοινά αποδεκτή αρχή ότι η εργασία πρέπει να αμείβεται.

Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των εργαζομένων με αγωγές  και προσωποκρατήσεις δεν θα αναστείλει τον αγώνα μας στα δικαία αιτήματα μας.

Last Updated on Thursday, 24 March 2011 11:16

Web Hosting by ibiscus