ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΔΑΝΙΚΑ PDF Print E-mail
Written by Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.   
Wednesday, 06 April 2011 09:29

Κύριε Δανίκα,

 

Διαβάσαμε το γράμμα σας και εκείνο που μας χαροποίησε πολύ, είναι ότι δεν σας διακατέχει καμιά – μα καμιά – εμπάθεια και υπερβολή, σε βάρος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα :

1.    Ουδεμία υπερβολή σας διακρίνει όταν αναφέρεστε στα 4 ευρώ το μήνα που καταβάλλονται από τον Έλληνα πολίτη υπέρ της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, χαρακτηρίζοντάς τα “υστέρημα”. Την φόρτιση που δημιουργείτε με τα λεγόμενά σας, μόνον ο Βασιλάκης Καλας (το παιδί θαύμα του Ελληνικού κινηματογράφου) μπόρεσε να την πετύχει στην ταινία “Ο Λουστράκος”. Τη θυμάστε;

  2. Ουδεμία εμπάθεια και υπερβολή σας διακρίνει, όταν αναφέρεστε, γενικεύοντας με την μεγαλοπρέπεια που σας διακρίνει, ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σουλατσάρουν με τυρόπιττες και φραπέδες ανά χείρας στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου. Όπως όλος ο κόσμος έτσι και σεις γνωρίζετε και για αυτό άλλωστε υιοθετείτε την τακτική, ότι οι γενικεύσεις ωφελούν πάντα. Και ας λένε οι ανόητοι το αντίθετο. Γενικεύοντας άλλωστε και οι ναζί, έστειλαν στον αγύριστο εφτά εκατομμύρια Εβραίους.

3.    Ουδεμία εμπάθεια και υπερβολή σας διακρίνει, όταν αδαπάνως κάνετε πολύ προχωρημένες και επιθετικές προτάσεις, όπως πχ να κλείσουν τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ εκτός από δύο. Αν όμως γίνει έτσι – εκτός των άλλων – ενδέχεται να μη βρίσκει δουλειά ο άξιος αδελφός σας, τις παραγωγές του οποίου η δημόσια ραδιοτηλεόραση (και μάλιστα μόνον αυτή), αξιολογούσε ως κατάλληλες και επιμορφωτικές και για αυτό τις αξιοποιούσε και τις ενέτασσε στο πρόγραμμά της, εκτιμώντας την ποιότητά τους.

Κύριε Δανίκα, θα μπορούσαμε να σας καταλογίσουμε πολλά. Εκείνο όμως που ουδέποτε πρόκειται να κάνουμε, είναι να σας αποδώσουμε τον ψόγο της προκλητικότητας και της  εμπάθειας. Σας ευχαριστούμε λοιπόν πολύ για τον συγκαταβατικό και ήπιο λόγο σας και σας παρακαλούμε όποτε σας περισσεύει λίγος χρόνος, να μας νουθετείτε με τον γλυκύτατο τρόπο σας, που μόνο σεις σε αυτό τον κόσμο ξέρετε να κάνετε. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την ΕΡΤ, γράφοντας όσα λέτε εκεί που πρέπει και αγνοώντας τους κακοήθεις που λένε ότι τελείτε σε διατεταγμένη υπηρεσία και για αυτό επιτίθεστε κατά της ΕΡΤ και των εργαζομένων της.

Επί τη ευκαιρία και προκειμένου να εμπλουτίσετε τις απέραντες γνώσεις σας, που φαίνονται και στον τομέα της κριτικής των ταινιών του κινηματογράφου, μάθετε ότι η παροιμία είναι “ τι ΄χες Γιαννη ΄μ, τι ΄χα πάντα ” και όχι “τι έχεις Γιάννη, τι είχα μπάρμπα”. Ακόμα σας προτρέπουμε να μη δίνετε καμιά σημασία σε όσους κακεντρεχείς λένε ότι οι κριτικοί του κινηματογράφου και μάλιστα οι χολερικοί (μακριά από σας), είναι αποτυχημένοι κινηματογραφιστές.

Και κάτι ακόμα. Γνωρίζετε τον σκασμό; Αν ναι, γιατί τον είχατε βγάλει όταν ο Παναγόπουλος ασελγούσε ασύστολα σε βάρος της ΕΡΤ.

 

Web Hosting by ibiscus