Skip to main content

Δελτίο Τύπου για Alpha 27/2/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όλοι στον ALPHA την Τέταρτη 4-3-09 στις 13.00»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει τις επιλογές των Γερμανών ιδιοκτητών του Ομίλου ALPHA, που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, τις οποίες ονομάζουν “εθελούσια έξοδο εργαζομένων”, προκειμένου να παρακάμψουν και την Ελληνική Νομοθεσία !

Απαιτεί την ακύρωση κάθε μορφής άμεσης ή έμμεσης απόλυσης και του αποκαλουμένου προγράμματος «εθελουσίας εξόδου».

Να μην υπάρξει καμιά δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις σε όλο τον όμιλο του ALPHA. Δουλειά υπάρχει για όλους τους εργαζομένους αν δεν χρησιμοποιούνται διάφορα τεχνάσματα όπως θυγατρικές, ενοικιαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει ότι υιοθετεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του ALPHA, ώστε να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας, ούτε να υποβαθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις και θα αγωνιστεί για να εμποδίσει αυτές τις αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντισης της συνδικαλι-στικής δράσης και της τρομοκράτησης των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους. Να δείξουν την ενεργή συμπαράσταση τους στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Όμιλο του ALPHA που πραγματοποιείται την Τέταρτη 13.00-17.00

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΗΜΜΕ

να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στις 13.00

στον ALPHA (Αττική οδός , Κάντζα) την Τέταρτη 4 Μαρτίου

Αγ. Παρασκευή 27/2/2009