Skip to main content

Εξώδικη γνωστοποίηση απεργιακής κινητοποίησης

Αγία Παρασκευή, 28/04/2021
ΑΠ : 2108

Της Δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 432 – Αγία Παρασκευή) με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), νόμιμα εκπροσωπούμενη.

ΠΡΟΣ

  1. Την Ανώνυμη Εταιρία που εδρεύει στην Αθήνα (Λ. Μεσογείων 432 – Αγία Παρασκευή) με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία- Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρία (ΕΡΤ ΑΕ), νόμιμα Εκπροσωπούμενη.
  2. Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο
  3. Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  4. Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
  5. Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Με απόφαση του συμβουλίου της, η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, όπως το ΕΚΑ.

Η απεργία ξεκινά από τις 06:00 της Πέμπτης 06/05/2021 έως τις 06:00 της Παρασκευής 07/05/2021.

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά και απεργούμε.

 ΕΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ :

   Να μην προωθηθούν για ψήφιση στη βουλή, οι αντεργατικές ρυθμίσεις που ανακοινώνει ο Υπουργός Εργασίας και να καταργηθούν όλοι οι άδικοι νόμοι απορρύθμισης της εργασίας και της ασφάλειας αυτής.

Συντασσόμαστε με τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος που κηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ – Η υπογραφή δίκαιης ΕΣΣΕ, προσλήψεις προσωπικού. Ζητάμε άμεσα να γίνουν προσλήψεις    προσωπικού για το κύριο παραγόμενο έργο της ΕΡΤ. Οι  τεράστιες ελλείψεις προσωπικού δεν μπορούν να γίνονται με εργολαβικές ή άλλου είδους σχέσεις ή με ανάθεση σε εταιρίες.

                         Απαιτούμε: ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

                                           διαφάνεια – αξιοκρατία – ισονομία

                                           Όχι στη ρουσφετολογία και το βόλεμα των «ημετέρων».

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι :

Η ΠΟΣΠΕΡΤ διαθέτει το αναγκαίο και νόμιμα καθορισθέν προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι είναι απεργοί και τοποθετούνται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και την πρόβλεψη καταστροφών κι ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της απεργίας, καθώς και για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψει στο προσωπικό ασφαλείας, εφόσον της ζητηθεί, να εργασθεί για την κάλυψη σοβαρών θεμάτων επικαιρότητας και εκτάκτων γεγονότων.

Επίσης εξαιρείται το προσωπικό που θα απαιτηθεί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Επισημαίνουμε ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς σε περίπτωση παραβίασης της ΣΣΕ/2018, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων.

Το διοικητικό μας συμβούλιο έχει αποφασίσει, όπως και η ΣΣΕ του 2018 προβλέπει ότι :

  • Αντί να προβληθεί κάρτα με τα αιτήματα της απεργίας, (όρο που δεν απεμπολούμε), η Διοίκηση μπορεί να επιλέξει αντί για κάρτα να δείξει όχι ζωντανό αλλά εναλλακτικό πρόγραμμα (επαναλήψεις προγράμματος – αρχείου) και την ώρα που θα μεταδίδεται αυτό θα υπάρχει στο επάνω ή στο κάτω μέρος, ανάλογα με το πρόγραμμα (υποτιτλισμός ή μη) φάσα με τα αιτήματα της απεργίας και θα είναι σύμφωνα με την ειδική σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και ΠΟΣΠΕΡΤ. Το προσωπικό που απασχολείται λογίζεται ως προσωπικό ασφαλείας.
  • Δεν θα παρέχεται σε κανέναν υπό μορφή pool, πάσης φύσεως ειδησεογραφικό ή άλλου χαρακτήρα τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό υλικό για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία των εργαζομένων. Επίσης δεν θα μεταδοθούν διαφημίσεις και τρέιλερ.
  • Οι παροχές και οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η ΕΡΤ ΑΕ για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια της απεργίας (1/3 προγραμματισμένων δελτίων ειδήσεων κλπ.) θα είναι σύμφωνα με την Ειδική Σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ ΑΕ και ΠΟΣΠΕΡΤ του 2018.

Για την ΠΟΣΠΕΡΤ
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Καλφαγιάννης

Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Κούνης