Skip to main content

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 - 2 - 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αγ. Παρασκευή, 19/02/2010

 

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 

 

          ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

 

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/02 σύσκεψη της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. με τα πρωτοβάθμια Σωματεία στα γραφεία της, με θέμα : «24-ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24/02/2010, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.», σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. κατά τη συνεδρίαση της  5ης Φεβρουαρίου.

     Στη σύσκεψη – που συμμετείχαν όλα τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΡΤ - αποφασίστηκε ομόφωνα η μαζική συμμετοχή στην απεργία και η κοινή κάθοδος στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων με  αίτημα :

- STOP στους Εκβιασμούς των Αγορών,  των κερδοσκόπων, της Ε.Ε.,

- STOP στις ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ–ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ πολιτικές και στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,

- Απαιτούμε Σ.Σ.Ε., σεβασμό στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

 

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

   Ότι κατακτήσαμε μέχρι σήμερα μπαίνει στη μέγγενη. Μπροστά στα μάτια  μας ξετυλίγεται μια γιγάντια επιχείρηση καταστροφής εργατικών εισοδημάτων, αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Το κοινωνικό τοπίο αλλάζει  και  θέλουν  το Λαό τρομαγμένο στη γωνιά του.

   Έρχονται νέες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις, στα όρια συνταξιοδότησης, στις εισφορές και στον υπολογισμό των συντάξεων - με δραματική μείωση!

   Θέλουν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις! Το δρόμο τον είχε χαράξει η νομοθετική διάταξη της Ν.Δ., για μη έκδοση μονομερούς απόφασης Διαιτησίας στις Δ.Ε.Κ.Ο., που καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα της Σ.Σ.Ε.!

   Στην ΕΡΤ Α.Ε. χωρίς νομικό έρεισμα, αφού η ΕΡΤ δεν ανήκει στις Δ.Ε.Κ.Ο. - μετά  τις δικαστικές επιθέσεις της ΕΡΤ στον Ο.ΜΕ.Δ. και την επίκληση αυτής της αντισυνταγματικής διάταξης, δεν έχει βγει ακόμα διαιτητική απόφαση! Έτσι  με την επιθετική αντεργατική πολιτική της προηγουμένης διοίκησης είμαστε ακόμη χωρίς Σ.Σ.Ε. για το 2009! Οι Συμβασιούχοι είναι χωρίς δικαιώματα με τεράστια αγωνία για το αύριο και εξακολουθεί η άνιση μισθολογική μεταχείριση σε όσους υπάγονται στο Π.Δ. 164/05.

  Στον ιδιωτικό τομέα απολύσεις και ανασφάλεια… Νέοι φόροι στις πλάτες των εργαζομένων, στην πραγματικότητα μειώνεται το αφορολόγητο στο μισό, θέλουν να  αλλάξουν τη φορολόγηση  των εκτός έδρας…

    Όλα αυτά «δικαιολογούνται» στο όνομα των πιέσεων της Ε.Ε. και του φόβου της σκληρής επιτήρησης για τη μείωση, υποτίθεται, του ελλείμματος. Όμως αντίστοιχο έλλειμμα και δημόσιο χρέος έχουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης. Η αλήθεια είναι ότι  στις πλάτες μας παίζεται πολιτικό παιχνίδι, αφού π.χ. η Γερμανία έχει κέρδος από την υποτίμηση του ευρώ για να γίνουν οι εξαγωγές της πιο ανταγωνιστικές. Η υπερπροβολή του «προβλήματος της Ελλάδας» βοηθά αυτόν τον στόχο. Επιπλέον, μετά από κάθε δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου για την πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ακόμη περισσότεροι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι στις πλάτες μας, αυξάνοντας τα επιτόκια δανεισμού της χώρας!

       Είναι φανερό ότι κερδίζουν με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια : Και κερδοσκοπούν υπέρμετρα και εφαρμόζουν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα εξαφανίζοντας τις κατακτήσεις μας.

       Υπάρχει ελπίδα; ΜΟΝΟ η  αντίσταση και ο μαζικός - ενωτικός αγώνας.

    Η πανεργατική απεργία της 24/2 είναι μια ευκαιρία ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΟΥΜΕ.

Μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, το κοινοβούλιο της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ καταψήφισε το αντίστοιχο πρόγραμμα σταθερότητας και τις περικοπές που εισηγήθηκε η πορτογαλική Κυβέρνηση.

 

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

    H δύναμή μας βρίσκεται στην ενωτική πάλη των εργαζομένων. Όλων των εργαζόμενων, μόνιμων, συμβασιούχων, δημόσιων, ιδιωτικών αλλά και  των  ανέργων που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας.

    Προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση μεταξύ μας γιατί φοβούνται την ενοποίηση των αντιστάσεων και των αγώνων.

    Η Απεργία και τα Συλλαλητήρια των εργαζομένων θα στείλουν ΙΣΧΥΡΟ μήνυμα αντίστασης- διαμαρτυρίας- διεκδίκησης.

    ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ για να πάρουν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στα δικαιώματά μας, ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στη ζωή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24/2

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Προσυγκέντρωση στην ΑΘΗΝΑ :

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30’