Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CROWN HELLAS CAN ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ  ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ  

ΑΠΕΛΥΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΕΣ -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, 

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

 

Εργαζόμενες – οι,

Με όλη τη δύναμη της φωνής μας, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της πολυεθνικής εταιρείας CROWN HELLAS CAN για τις άδικες, τις παράνομες, τις καταχρηστικές και ταυτόχρονα εκδικητικές απολύσεις δυο εργαζομένων της επιχείρησης επειδή ως συνδικαλιστές είχαν το θράσος να εναντιωθούν στο σχέδιο «εθελουσίας» απόλυσης που εκπόνησε μετά την απόφαση της να κλείσει ένα παραγωγικό τμήμα της εταιρείας.

Πρόκειται για τον Αντιπρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του σωματείου Μετάλλου Ν. Κορινθίας.

Κάνουμε λόγο για εκδικητικές απολύσεις γιατί ενώ η Διοίκηση είχε την δυνατότητα και τους συγκεκριμένους (αλλά και τους άλλους εργαζόμενους που μέσω της «εθελουσίας» τους έδειξε  την πόρτα της εξόδου) να τους μετακινήσει σε άλλα παραγωγικά τμήματα, που είχαν κενά προς κάλυψη δεν το έκανε.

Ο λόγος που δεν το έκανε προφανής. Η εκδίκηση.

Η εκδίκηση γιατί τόλμησαν ως συνδικαλιστές να κάνουν το χρέος τους.

Τόλμησαν να ρωτήσουν.

Τόλμησαν να διαφωνήσουν.

Τόλμησαν να κάνουν προτάσεις.

Επιπροσθέτως.

Κάνουμε λόγο για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, γιατί η Διοίκηση της εταιρείας (μετά και τον αέρα που πήρε από τα αντεργατικά νομοσχέδια της Κυβέρνησης) τους απέλυσε, αγνοώντας κάθε διάταξη περί προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης.

Κατόπιν τούτων,

στη βάση των παρανομιών του άδικου αλλά και

στη βάση της αλληλεγγύης,

δηλώνουμε προς τη Διοίκηση της εταιρείας που ήδη πριν λίγο καιρό πάλι είχε πετάξει στο δρόμο 120 εργαζομένους από το εργοστάσιο της Πάτρας, ότι τέτοιες φασιστικές πρακτικές, δεν περνάνε.

Να γνωρίζει η Διοίκηση, ότι με τέτοιες πρακτικές, θα έχει απέναντι τους όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το σύνολο των εργαζομένων.

 

Εμείς, τους συναδέλφους μας συνδικαλιστές δεν τους πουλάμε.

 

Υ.Γ. Έστω και τώρα πριν προβούμε σε άλλα μέτρα, καλούμε τη Διοίκηση να αναθεωρήσει την άδικη, παράνομη και εκδικητική απόφασή της.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ- ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ